Sengemiljø ved vindue

At købe en seng er en stor beslutning – trods alt tilbringer du en tredjedel af dit liv i søvn,
derfor er det afgørende, at du finder den seng, der passer præcis til dig.

 

Hos Sov Naturligt forstår vi vigtigheden af din seng,
så vi har udarbejdet 20 gode råd til, når tiden kommer til at købe en ny seng…

 

1. Tag dig tid – skynd dig ikke med denne beslutning. Det er fristende i dagens travle livsstil at træffe en hurtig beslutning baseret på tid eller økonomi, men at vælge en korrekt støttende og komfortabel seng kan seriøst forbedre din sundhed. Trods alt er sengen det mest brugte møbel, du køber, fortjener det så ikke den passende tid og opmærksomhed alene af den grund!

2. Vi begynder at “kigge” efter en seng, men det, vi virkelig søger, er en god nats søvn, noget du ikke kan se, men du kan føle. Prøv, før du køber.

3. Lav en grundig undersøgelse, før du køber en seng. På den måde er du klar over, hvilke senge og madrastyper der er på markedet, og dette vil give dig en grundlæggende idé om fordelene ved hver enkelt.

4. Noter alt det, du virkelig kan lide ved din nuværende seng, og som du gerne vil gentage, og lav en liste over de ting, du er utilfreds med og gerne vil undgå denne gang.

5. Brug salgsrådgiverens viden i forretningen til at stille alle dine spørgsmål. De er der for at hjælpe og vil guide dig gennem processen fra start til slut. De fleste er veluddannede og kan virkelig hjælpe.

6. Økonomiske begrænsninger bestemmer ofte, hvor mange penge vi bruger, men vi strækker os ofte for noget, vi virkelig ønsker. Hvilken værdi lægger vi på at vågne op frisk og klar til dagen? 100.000 over 15 år for to personer er kun 9 kroner pr. person pr. nat!

7. Den korrekte støtte for at sikre naturlig rygsøjle justering er absolut prioritet. Når du er i forretningen, skal du ligge på madrasserne i din sædvanlige sovestilling i mindst 10 minutter. Hvis du deler seng med en partner, er det virkelig vigtigt at prøve det sammen. Gå ikke på kompromis, find en, der korrekt omfavner jer begge, og vælg gerne den optimale fasthed til hver af jer.

8. Prøv ikke at føle dig genert, når du tester senge, slap af – du skal finde den rigtige seng, så kom ind i dine foretrukne sovestillinger, bevæg dig rundt – vær ikke genert! Brug tøj, du er glad for at ligge ned i, og fjern yderbeklædning, der hindrer “følelsen”.

9. Vælg en ny pude samtidig. Positionen af hovedet og dermed nakken og rygsøjlen er afgørende for at finde komfort.

10. Prøv ikke for mange senge, når du er ude at handle, da det kan forvirre dig. Find din favorit og sammenlign med den. Du vil vide, at du har fundet den rigtige seng, når de tungere dele af din krop, som skulderen, hofterne og knæene, er korrekt understøttet uden trykpunkter, og din rygsøjle er i en neutral position.

11. Hvis pladsen tillader det, undgå en lille seng med de åbenlyse ulemper ved mindre plads og øget risiko for forstyrrelser mellem dig og din partner. Det kan også belaste din ryg. Jo større sengen er, desto større sandsynlighed er der for en god nats søvn.

12. Har du allerede en kontinental seng, så overvej også at skifte din sengebund. En madras er designet til at tilpasse sig dig, så den vil den også tilpasse sig bunden. Mens den måske ser i god stand ud i dag, skal du spørge dig selv, om bunden vil holde endnu 10 år. En gammel bund kan hurtigt ødelægge en ny madras.

13. Undgå en seng, der er for blød til dig, da dette vil få dine hofter og skuldre til at klemme sig ind, og rygsøjlen vil bukke nedad, hvilket skaber pres på led og muskler.

14. Undgå noget, der er for fast; en seng, der er for fast, påfører unødvendig belastning på din skulder og hofter og det er usandsynligt at den vil støtte lænderegionen i rygsøjlen.

15. Kig efter møbelstof og polstring af en god og robust kvalitet – din seng skal være stærk og modstandsdygtig, hvis du ønsker, at den skal holde.

16. Vælg helst en madras med posefjedre. Fjedrene giver dig overlegen støtte, tilpasser sig din kropskonturer og forårsager mindre forstyrrelse for din partner, når du bevæger dig rundt.

17. Kig efter naturlige fyldmaterialer i en madras såsom hestehår, uld, bomuld, silke, hør og cashmere. Disse materialer har unikke temperaturregulerende egenskaber, er ekstremt holdbare og tilbyder luksuriøs komfort.

18. Køb fra en akkrediteret forhandler og producent for at sikre, at din seng er ren, sikker og ærlig.

19. Kig efter Oeko-Tex® Standard 100 og Global Organic Textile Standard (GOTS) godkendte mærker.

20. Skynd dig ikke; du vil tilbringe de næste 10/12 år på denne seng, så du skal sørge for, at det er den rigtige.

 

Kvinde på sengen

Ved at lukke dette banner accepterer du vores betingelser for brug i forhold til brugen af cookies, der gør det muligt at personliggøre din oplevelse i vores butik.