Ecolife grå seng i miljø

At vælge at købe en ny seng er en utrolig spændende beslutning.

Men med uendelige muligheder inden for materialer og fastheder kan det hurtigt blive tidskrævende at træffe det rigtige valg.
Læs vores guide til valg af en håndbygget seng, hvor vi vil hjælpe dig med at navigere gennem labyrinten af muligheder og valg, så du kan opnå en levetid med kvalitetssøvn.
Søvn er det vigtigste, du kan gøre for din sundhed og velbefindende. Det er endnu vigtigere end ernæring og motion og en behagelig måde at forbedre, hvordan du føler dig dagen efter.
Den rette seng er afgørende for god søvn, men der er flere faktorer at overveje, når du investerer i en ny seng.
Vi er her for at hjælpe dig med at finde de vigtigste elementer i guiden til valg af en seng, så du kan fokusere på at nyde en levetid med kvalitetssøvn.
Vi har brug for søvn for at fungere optimalt både fysisk og mentalt. Når vi sover, får vores kroppe hvile og gendanner sig. Søvn er hjernens brændstof og lige så vigtigt som ilt og vand.
Din seng er den vigtigste del af en god nats søvn. Det er næsten umuligt at opnå dyb og effektiv søvn på en gammel, ubehagelig seng. Madrasser, der mangler komfort, plads og støtte, vil sandsynligvis få dig til at vågne op træt og øm, og det vil også have en betydelig indvirkning på din partners søvn.

 

Hånd på madras

 

Støtte
Det er afgørende at opretholde det rette niveau af støtte for at sikre, at din rygsøjle forbliver i sin naturlige position. Når du lægger dig i sengen, er det vigtigt at synke behageligt ned, ellers kan din rygsøjle bøje sig og føre til ubehag og stivhed, når du vågner. Hvis du sover på siden, skal dine hofter og skuldre synke ned for at give støtte omkring taljen. Hvis du sover på ryggen, skal din krop synke tilstrækkeligt ned for at sikre en god støtte til lænden.
Hos Sov Naturligt tilbyder vi madrasser med delt fasthed, der kan specialfremstilles efter dine præferencer, så både du og din partner kan få forskellig støtte i samme seng.
Læs gerne vores guide til ”Vigtigheden af en god seng: Søvnens fundament for sundhed og trivsel” i vores blog for at lære mere om valg af den rette støtte til dig.

 

Sengebaser

 

Base
I vores vejledning til valg af en håndbygget seng spiller sengens base en vigtig rolle. Den rette base giver støtte til både madrassen og personen, der sover på den. Det er vigtigt, at basen har den rigtige fasthed i sin støtte. Hvis basen er for fast, kan det kompromittere fornemmelsen, selv på en blød madras. En sengebase giver madrassen den optimale støtte, hvilket øger komforten i din seng og forlænger dens levetid.
Hos Sov Naturligt varierer sengebaser afhængigt af mærket, modellen og materialerne. Dog en ting har de tilfælles. De er alle bygget med store timeglasformede bonell-fjedre, individuelle posefjedre, kraftige kantfjedre samt stålrammer, der bærer din vægt. Dette gør det muligt for madrassen at tilpasse sig din krop og give den nødvendige kvalitetsstøtte, mens du sover.

Målebånd

Størrelse
Når det kommer til at vælge den rigtige seng, spiller størrelsen en afgørende rolle. Det er i sidste ende et spørgsmål om personlig smag og præference. Der findes ikke en størrelse, der passer til alle.
Vi er alle unikt bygget, sover i forskellige positioner og har individuelle komfortpræferencer. Ikke desto mindre er det generelt en god idé at vælge den størst mulige seng, som dit soveværelse kan rumme, for at sikre komfort. Dette vil give dig mulighed for at sove mere behageligt og samtidig være mere kreativ, når du skaber den seng, du drømmer om.
En almindelig dobbeltseng er for eksempel 180 cm. bred, hvilket giver hver person 90 cm. at sove på, hvilket svarer til størrelsen af en enkeltseng. Tilsvarende er en halvanden mands seng 140 eller 160 cm. bred, med kun 70-80 cm. soveplads til hver person.
Jo mere plads du har, desto mere komfortabelt vil du sove og desto mindre vil du blive forstyrret af din partners bevægelser. Til store senge tilbyder vi delt madras og baser, der kan gøre det lettere at håndtere og vende, samt hjælpe med at få adgang op ad trapperne.

 

Materialer collage

 

Materialer

Når du skal vælge materialerne til din seng, er naturmaterialer det bedste valg. Hestehår, uld, hør, agavefibre, silke og bomuld er alle materialer, der ånder ekstraordinært godt. De har fremragende isoleringsegenskaber og er afgørende for at regulere temperaturen, hvilket er vigtigt året rundt.
At opretholde kroppens temperatur hjælper med at forbedre søvnens REM-fase, som er afgørende for at opnå fornyende hvile. Naturlige materialer findes ofte i de mere eksklusive madrasser, topmadrasser og baser, men de tilbyder også længere holdbarhed.
Skum og latex er mere økonomiske valg, men de ånder ikke godt og kan føles varme samt nedbrydes over tid. En af de værste ting, du kan gøre for din søvn, er at overophede. Det forstyrrer søvncyklussen og øger søvnforstyrrelser.
Størstedelen af vores senge er skabt med kun de fineste naturlige materialer, der er høstet fra naturen og nøje forarbejdet for at give en beroligende og afslappende nats søvn.

 

Stof prøver

 

Stil og design

Mens komfort, naturlige materialer og størrelse er afgørende for en god søvn, er stilen på din seng lige så vigtig. Ligesom den rigtige madrasfasthed er individuel, er designet af din seng en fantastisk måde at tilføje personlighed til dit soveværelse.
Vi tilbyder et uendeligt antal stilvalg, herunder sengegavle, ben og næsten ubegrænsede stofmuligheder. Selvom det sjældent er dårligt at have mange valgmuligheder, hvis du føler dig fortabt i utallige ideer, er vores erfarne sengeeksperter i butikkerne der for at inspirere dig til at gøre din drømmeseng til virkelighed. Alle vores håndbyggede senge er specialfremstillede, og vi har ingen lagre. Det betyder, at dit design starter med dig og dine ønsker. Du kan opdage, hvordan vores designs bliver til virkelighed i vores butikker i Rødovre og Roskilde og lære, hvordan du kan skabe dit helt eget unikke stiludtryk ved at starte med en specialfremstillet seng.

 

To personer i sengen banner

 

Sengetest

Ligesom vi ikke tror på at man skal skynde sig, når man håndbygger kvalitetssenge, tror vi heller ikke på, at beslutningen om at vælge den rigtige seng skal skyndes. Trods alt tilbringer vi en tredjedel af vores liv i sengen. Derfor anbefaler vi kraftigt at besøge en af vores butikker, hvor du kan ligge ned, prøve forskellige madrasser og virkelig mærke, hvilken seng der er perfekt til dig. Vores sengeeksperter vil være der for at vejlede dig gennem hele processen, fordi købet af en ny seng er en investering, der vil give afkast hver eneste dag i dit liv.

 

Familie i sengen

Ved at lukke dette banner accepterer du vores betingelser for brug i forhold til brugen af cookies, der gør det muligt at personliggøre din oplevelse i vores butik.